‘Makkelijke moestuin’ winnaar Pluk van de Petteflet Natuurprijs 2013

2 juni 2013

‘Makkelijke moestuin’ winnaar Pluk van de Petteflet Natuurprijs 2013

Jelle Medema uit Groningen is de winnaar geworden van Pluk van de Petteflet Natuurprijs 2013: Kinderen met een eigen moestuin eten gezonder. De meeste kinderen, zeker die in de steden wonen, tuinieren niet. Er is geen ruimte en een moestuin spreekt kinderen niet aan. De Makkelijke Moestuin doet dat wel.Het Limburgs Zalmproject van Thijs Belgers eindigde op de derde plaats.

Flip van Duijn, zoon van Annie M.G. Schmidt en Joris Hogenboom van de Natuur en Milieufederaties hebben de winnaar van de Pluk van de Petteflet Natuurprijs zondagmorgen rond 9.45 uur in Vroege Vogels bekend gemaakt.De prijs is vernoemd naar het gelijknamige kinderboek uit 1971 van schrijfster Annie M.G. Schmidt en illustrator Fiep Westendorp. In het boek zet de hoofdrolspeler Pluk zich met succes in om het betegelen van een groen gebiedje achter de Petteflet te voorkomen. De zoon van Annie M.G. Schmidt, Flip van Duijn, is landelijk juryvoorzitter.

De Miliefederatie Limburg feleciteert de winnaar Jelle Medema. Uiteraard zijn we ook heel trots op Thijs Belgers en de andere vrijwilligers die met hun project “Zalm terug in de Roer” een prachtige derde plaats hebben behaald.

'Makkelijke moestuin' winnaar Pluk van de Petteflet Natuurprijs 2013. Limburgs zalmproject eindigt op een eervolle derde plaats.