Massale steun voor donkere Nacht van de Nacht

15 oktober 2007

Massale steun voor donkere Nacht van de Nacht

Neem op 27 oktober deel aan één van de vele nachtactiviteiten.

Op 27 oktober wordt voor de derde maal de Nacht van de Nacht georganiseerd. Op de oproep van de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu eerder dit jaar om de Nacht van de Nacht te ondersteunen is massaal gereageerd. Er worden in heel het land vele tientallen evenementen georganiseerd en voor het eerst ondersteunen BN’ers en prominente politici de Nacht door zich uit te spreken over het behoud van een donkere nacht.

Activiteiten in Limburg

Dit jaar vinden veel bijzondere en ‘duistere’ activiteiten plaats tijdens de Nacht van de Nacht. In de provincie Limburg worden op 20 locaties wandelingen en excursies georganiseerd. In Stein neemt een donkere schim u mee het bos in voor een spannende wandeling. Op de Brunssummerheide organiseert eXplorion een planetariumshow en kunt u daarna met de Nachtwacht van Natuurmonumenten op pad. Maar ook in Midden- en Noord-Limburg valt vanalles te beleven. NME-centrum St.-Elisabethshof in Haelen organiseert in de Nacht van de Nacht een avond- en sterrenexcursie in het Leudal en stichting de Marke neemt u in Merselo mee voor een avontuurlijke wandeling door het donkere bos.

Een complete lijst van de activiteiten is te vinden op www.nachtvandenacht.nl

Gemeenten

Inmiddels hebben ook al meer dan 60 gemeenten toegezegd de Nacht van de Nacht te ondersteunen door de verlichting van torens, gemeentehuizen, provinciehuizen, kerken en gemeentelijke monumenten te doven. In Limburg doen de gemeenten Weert, Venray, Brunssum en Kerkrade mee aan de Nacht van de Nacht.

BN’ers

Vincent Bijlo, Antonie Kamerling, Fabienne de Vries en Rutger Kopland steunen samen met een aantal Tweede Kamerleden, waaronder Femke Halsema en Jan Marijnissen de Nacht van de Nacht. De Dijk stelde zelfs hun hit ‘Mag het licht uit?’ ter beschikking voor de campagne. Op de site nachtvandenacht.nl is te lezen waarom de BN’ers de Nacht ondersteunen: De blinde cabaretier Vincent Bijlo heeft bijvoorbeeld een unieke visie op het donker: “De zienden zouden solidair met de dieren moeten zijn. Maar ze zijn er bang voor, en daarom terroriseren ze ze, met licht. Licht is beschaving, zeggen ze altijd en daarom moet het tot in de verste hoeken schijnen, opdat alles zichtbaar gemaakt wordt en opgehelderd, of zoiets.”

 

Massale steun voor donkere Nacht van de Nacht

Tags: