Meld dreigende bomenkap

14 februari 2008

Meld dreigende bomenkap

Vroege Vogels en Bomenstichting brengen bomenkap in kaart.

Op tientallen plekken in Nederland worden beeldbepalende bomen en boomgroepen geveld. De Bomenstichting is zondag begonnen met een landelijke actie tegen die kap. In het VARA-programma Vroege Vogels op Radio 1 werd zondagochtend het meldpunt Kappen! geopend waar men bedreigde bomen kan melden. Vroege Vogels brengt samen met de Bomenstichting in kaart op welke plekken in Nederland er plannen zijn om bomen te kappen.

Bijna ihttp://vroegevogels.vara.nl. Iedereen is ervan overtuigd is dat bomen goed zijn voor de CO2-compensatie en tegen de luchtverontreiniging. Toch maken veel gemeenten, provincies en andere grondeigenaren plannen waarbij vaak onnodig een bomenrij met waardevolle eiken, een houtwal met berken, een bosje elzen en wilgen of soms zelfs een heel park dreigen te verdwijnen. Al deze situaties kunnen gemeld worden bij het meldpunt. Maar ook de tuineigenaar in de buurt die de prachtige beuk in z’n achtertuin wil weghalen omdat hij er “alleen maar last van heeft”.

Dreigen bij u in de buurt ook bomen ten prooi te vallen aan de motorzaag? Op de website http://vroegevogels.vara.nl kunt u dit melden.

Meld dreigende bomenkap

Tags: