Milieufederatie Limburg en Gulpener Bierbrouwerij proosten op klimaatneutraal bier

26 juni 2007

Milieufederatie Limburg en Gulpener Bierbrouwerij proosten op klimaatneutraal bier

Limburgs Land Pilsner, lekker en eerlijk van Limburgse bodem.

Het bier ‘Limburgs Land Pilsner’ van de Gulpener Bierbrouwerij is het eerste klimaatneutrale bier van Nederland. Volgens de Provinciale Milieufederaties en de HIER-campagne heeft de productie van het bier geen negatief effect op het klimaat en is daarmee klimaatneutraal. De Milieufederatie Limburg juicht het initiatief van Gulpener Bierbrouwerij toe en proost op een klimaatneutrale toekomst!

Bij elk product dat geproduceerd wordt, komt het broeikasgas CO2 vrij. Gulpener Bierbrouwerij heeft de uitstoot van CO2 in en rondom de brouwerij teruggedrongen door zuiniger om te gaan met energie. Daarnaast heeft zij geïnvesteerd in het opwekken van duurzame energie, door het plaatsen van zonnepanelen. De CO2 die resteert wordt door de Gulpener gecompenseerd door middel van een nieuw aangelegd bos in Gulpen en een project in India.

De Gulpener Bierbrouwerij is groot voorstander van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zij treft al jaren maatregelen om energie te besparen en onttrekt haar milieuvriendelijk geteelde grondstoffen uit de eigen regio. Limburgs Land Pilsner is biologisch geproduceerd en mag het Ekokeur voeren. Volgens directeur John Halmans is dit nog maar het begin: “We zijn nu gestart met het Limburgs Land Pilsner. Maar we hopen in de toekomst steeds verder in de buurt van een volledig klimaatneutrale brouwerij te komen.’

Met het project ‘Klimaatneutrale Producten’ wil de Milieufederatie Limburg, samen met de overige Provinciale Milieufederaties, zoveel mogelijk bedrijven inspireren om tijdens het productieproces zo min mogelijk CO2 uit te stoten. Dit project maakt onderdeel uit van de klimaatcampagne HIER, een initiatief van 40 goede doelen van de Nationale Postcodeloterij.

 

Maak kans op een weekend klimaatneutraal kamperen

Kent u een bedrijf of organisatie die volgens u absoluut klimaatneutraal moet worden? Laat het ons weten en maak kans op een weekend klimaatneutraal kamperen voor twee personen. Kijk voor meer informatie op www.hierisklimaatneutraal.nl.

Milieufederatie Limburg en Gulpener Bierbrouwerij proosten op klimaatneutraal bier

Tags: