Milieufederatie presenteert nieuwe smartphone app tijdens jubileumfeest

23 november 2011

Milieufederatie presenteert nieuwe smartphone app tijdens jubileumfeest

Tijdens het 40-jarig jubileumfeest van de Milieufederatie Limburg op 23 november jl. heeft de federatie een applicatie voor smartphones (Android en iPhone) gepresenteerd. Het gaat hierbij om de Layar applicatie Limburg Greun.

Layar is een speciale applicatie die de blik op de wereld verrijkt met heel veel extra informatie. Je kijkt met de camera van je telefoon om je heen en Layar legt een extra laag met informatie over het beeld. Er is al een breed aanbod van Layars beschikbaar. Zo kun je zien welke huizen te koop staan op de plek waar jij je bevindt, waar de dichtsbijzijnde pinautomaat is, waar de hotspots zijn in een onbekende stad en nog veel meer. Layar wordt ook wel augmented reality genoemd. Met behulp van GPS en kompas van de telefoon kan de applicatie je locatie bepalen en extra informatie over je omgeving verstrekken.

In de Layar Limburg Greun vind je een overzicht van circa 180 Limburgse organisaties die zich met natuur, landschap, milieu, duurzaamheid en heemkunde bezighouden. In nevenstaande afbeelding zie je hoe de applicatie werkt. Vanaf de plek waar jij je bevindt kun je organisaties die bij je in de buurt zijn spotten.

De informatie over de verenigingen verschijnt vervolgens onder in het beeldscherm. Via de weblink kun je informatie over de desbetreffende organisatie opvragen of de route naar het verenigingslokaal, kantoor of secretariaatsadres. In het geval dat alleen een postbusnummer bekend is, wordt als locatie het centrum van de gemeente gekozen.

Android en Iphone

De installatie is gratis en eenvoudig. Als je Layar nog niet geïnstalleerd hebt op je smartphone, moet je eerst in de Market of via iTunes de Layar applicatie downloaden. Zodra je dat hebt gedaan, vind je bij het thema ‘milieu’ de applicatie Limburg Greun. Het kan nog gemakkelijker. Scan bijgevoegde QR code met je smartphone en download de applicatie.

Milieufederatie presenteert nieuwe smartphone app tijdens jubileumfeest

Milieufederatie presenteert nieuwe smartphone app tijdens jubileumfeest