Milieufederatie tegen helihaven in Heythuysen

19 juli 2006

Milieufederatie tegen helihaven in Heythuysen

Rust en stilte in natuur en omgeving aangetast door helikoptergeluid

Bij de gemeente Heythuysen is het verzoek binnengekomen om een illegale helihaven aan de Biesstraat te legaliseren via een vrijstelling van het bestemmingsplan. De Milieufederatie heeft hiertegen bezwaar gemaakt.

De helihaven ligt tegen aan de rand van de kern Heythuysen tegen het Leudal en het Landgoed Beijlshof aan. Wij zijn van mening dat hiermee de waarde van het beschermd natuurgebied Leudal ernstig aangetast wordt. Door de helikopters treedt veel verstoring op. Dieren, waaronder negen soorten vogels van de Rode Lijst, kunnen hierdoor gestresst raken. Omwonenden, recreanten en toeristen zoeken juist de rust en stilte in Leudal en Landgoed Beijlshof. Ook daarvan zal geen sprake meer zijn als er intensief gebruik gemaakt kan gaan worden van de Helihaven.

Met onze bezwaren sluiten we aan bij onder andere de Stichting Studiegroep Leudal, Staatsbosbeheer en het Limburgs Landschap die ook van mening zijn dat deze helihaven nooit gelegaliseerd mag worden. Op deze plek past een helihaven eenvoudigweg niet.

Tags: