Nationale Klimaatstraatfeest op 29 mei!

26 mei 2010

Nationale Klimaatstraatfeest op 29 mei!

Op zaterdag 29 mei vieren 500 klimaatstraten in Nederland het Nationale Klimaatstraatfeest. In Waalwijk wordt het Superstraatfeest gehouden. Hier wonen immers de winnaars van de landelijke energiebesparingscompetitie. Jim Bakkum treedt er op en overhandigt samen met weerman Piet Paulusma, de bokaal voor het Superstraatfeest aan de tien klimaatburen.

Klimaatstraatfeest Ook de overige klimaatstraten ontvangen deze week hun straatprijs: een pakket met feestartikelen en een gouden enveloppe met het feestbudget voor een Klimaatstraatfeest. De winnende straat van de provincie krijgt nog een extra prijs: een lidmaatschap ter waarde van 50 euro op windmolencoöperatie De Windvogel. De Windvogel is een landelijk opererende coöperatieve vereniging voor het bezit van windmolens. Burgers bouwen op deze manier op eigen initiatief windmolens in Nederland.

Het Klimaatstraatfeest gaat over klimaat en over saamhorigheid in Nederlandse wijken en buurten. Mensen konden punten verdienen door meer buren te betrekken bij besparingen. Ruim 12.000 huishoudens deelden energietips met zoveel mogelijk buren en hielpen elkaar met besparingen tijdens de besparingscompetitie. De deelnemers aan het Nationale Klimaatstraatfeest zijn woningeigenaren maar ook huurders uit alle provincies. In Limburg wonnen de volgende straten:

1. Blijdestijn, Sittard met 66.190 punten
2. Maalsteenstraat, Urmond met 31.508 punten
3. Schepenshof, Sevenum met 21.299 punten

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne, de campagne van meer dan 30 maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. In de Klimaatstraatfeest-campagne werkt HIER samen met de Provinciale Milieufederaties, de Vereniging Eigen Huis, het Klimaatverbond Nederland, Buurtlink, de Nederlandse Woonbond, Meer met Minder, Milieucentraal, Agentschap NL en de Dierenbescherming.

Nationale Klimaatstraatfeest op 29 mei!