Netwerkbijeenkomst voor CO2-ambitieuze ondernemers

24 oktober 2011

Netwerkbijeenkomst voor CO2-ambitieuze ondernemers

Ben je geïnteresseerd in innovatieve stappen die bedrijven zetten om CO2-uitstoot te reduceren? En heb je maandag 21 november vanaf 13.30 uur nog vrij in jouw agenda? Kom dan naar de netwerkbijeenkomst in Utrecht waar het landelijke project CO2-ambitie wordt gepresenteerd.

Tijdens deze interessante informatiemiddag op 21 november wordt uitgebreid stilgestaan bij de succesfactoren van het project CO2-ambitie. In dit landelijke project werken de provinciale Natuur en Milieufederaties samen met energie-intensieve bedrijven om extra CO2-reductie te behalen. Welke maatregelen hebben daadwerkelijk effect en kunnen vertaald worden naar andere bedrijven, zoals je eigen bedrijf?

In dit project is samengewerkt met diverse toonaangevende Nederlandse bedrijven, zoals koffiebranderij Sara Lee/Douwe Egberts in Utrecht, zuivelbedrijf Arla Foods in Nijkerk, palmolieverwerker Loders Croklaan uit Rotterdam en Waterschapsbedrijf Limburg. Alle deelnemende bedrijven zijn aanwezig bij de netwerkbijeenkomst die plaatsvindt van 13.30 tot 17.00 uur in Silverijn (Plompetorengracht 3, Utrecht).

Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu en VNO-NCW-voorzitter Wientjes maken de resultaten van het project bekend. In het project is samengewerkt met het bekende onderzoeksbureau Ecofys. Reductie is uitermate belangrijk voor ons klimaat en milieu, maar daarnaast is in dit project ook gekeken naar pluriformiteit van bedrijven, innovatiekansen voor het bedrijfsleven, bedrijfsrisico’s en ambities om CO2-reductie te behalen. De bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp en wil je graag deelnemen aan deze informatieve middag, dan kun jij je tot 16 november 2011 aanmelden via het inschrijfformulier op de website www.natuurenmilieufederaties.nl . Deelname is gratis.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ilse Pama via telefoonnummer 0113-230075 of e-mail: ipama@zmf.nl.

Programma maandag 21 november 2011

13.30 uur Ontvangst met koffie en thee

13.45 uur Opening door dagvoorzitter Frank van Pamelen

13.50 uur Toelichting op project CO₂-ambitie door hoogleraar Ernst Worrell

14.10 uur Toelichting samenwerking tussen Natuur en Milieufederaties en bedrijven door Tjeu van Mierlo (Natuur- en Milieufederaties)

14.20 uur Presentatie van de deelnemende bedrijven

14.30 uur Bekendmaking totale CO₂-reductie

14.35 uur De CO₂-ambitie van het kabinet door staatssecretaris Joop Atsma

14.50 uur Ambities bedrijfsleven bij CO₂-reductie door Bernard Wientjes (VNO-NCW)

15.05 uur Samenwerking NGO’s en bedrijfsleven door Margriet Schreuders (Nationale Postcode Loterij)

15.20 uur Pauze

15.50 uur Paneldiscussie met Bernard Wientjes, Ernst Worrell en Siegbert van der Velde (Milieufederatie Groningen)

16.35 uur Afsluiting door dagvoorzitter Frank van Pamelen met aansluitend een netwerkborrel

17.00 uur Einde

Netwerkbijeenkomst voor CO2-ambitieuze ondernemers