Normaal gaat voor beter klimaat

27 april 2006

Normaal gaat voor beter klimaat

Theatertour rockgroep wordt “klimaatneutraal”

Het klimaat verandert. Dat leidt in de toekomst en ook nu al tot problemen, zoals smeltende ijskappen, een tekort aan drinkwater en een toename van weersgerelateerde rampen. Ruim 40 goede doelen, waaronder de Provinciale Milieufederaties, werken daarom gezamenlijk aan het verbeteren van het klimaat. Samen met consumenten, bedrijven en overheden. Ook rockgroep Normaal doet mee. Ben Jolink wil uitdragen dat het klimaat onze aandacht verdient en dat iedereen zijn steentje kan bijdragen. Dat doen zij zelf ook, onder andere met de nieuwe theatertoer.

“Een gezond klimaat is van groot belang᾿, vertelt Ben Jolink. “We moeten er met z´n allen voor gaan de klimaatverandering te beperken, bijvoorbeeld door energie te besparen. Daarom doen wij als Normaal mee aan het Hier-programma.᾿ Het Hier-programma richt zich op het oplossen van het klimaatprobleem. Consumenten, bedrijven en overheden moeten zich bewust worden van dit probleem en hun handelingsperspectief daarin. Iedereen kan namelijk iets doen. Hier begint bij jezelf. En Hier begint bij Normaal: de theatertoer die net is gestart moet namelijk ‘klimaatneutraal’ worden. Dat betekent dat streng wordt gelet op het energieverbruik. Daarbij wordt gewerkt met groene energie en de overgebleven uitstoot aan broeikasgassen wordt gecompenseerd.

“Wij kiezen ervoor in India installaties te plaatsen, die uit biomassa energie genereren. Dat voorziet een heel gebied van stroom en maakt de bijdrage van Normaal echt tastbaar᾿. Ook de tententoer en de nieuwe cd van Normaal worden voor zover mogelijk klimaatneutraal. Jolink: “Het is mooi dat wij met onze muziek iets kunnen doen voor een beter klimaat, dat maakt het allemaal nóg leuker. Ik hoop dat onze fans ook gaan meedoen.᾿ Saskia Kluit, projectleider bij de Provinciale Milieufederaties, voegt hieraan toe: “Wij zijn erg blij met de deelname van Normaal aan het Hier-programma. Hier staat voor een beter klimaat, dat moet de normaalste zaak van de wereld worden. Het is leuk dat we nu al kunnen zeggen: Hier is Normaal.᾿

Tags: