Nuon en Philips steunen Nacht van de Nacht

21 juni 2005

Nuon en Philips steunen Nacht van de Nacht

Ook u kunt Vriend van de Nacht worden !

Nuon en Philips, hebben vandaag met Natuur en Milieu en de 12 provinciale Milieufederaties in Almere een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om zich in te zetten voor het behoud van donkere nachten in Nederland.

De ondertekening vond plaats tijdens de presentatie van het programma van de eerste Nacht van de Nacht in Nederland op 29 oktober. Natuur- en milieuorganisaties organiseren door het hele land diverse activiteiten om de schoonheid van de nacht te ervaren. Een actueel overzicht van de activiteiten die in Limburg plaatsvinden in de Nacht van de Nacht, vindt u op www.laathetdonkerdonker.nl. In en om Almere vindt het centrale festival van de Nacht van de Nacht plaats. De Nacht van de Nacht is het sluitstuk van de campagne Laat het donker donker.

Nuon, Philips en de overige partners hebben tijdens de ondertekening toegelicht waarom zij de campagne en het festival van Natuur en Milieu en de 12 provinciale Milieufederaties, steunen. Voor Philips behoort het verminderen van de overlast door verlichting bij het duurzaam ondernemen. ‘Alle marktpartners van Philips zijn betrokken bij deze campagne zodat wij bij het ontwikkelen van onze verlichtingsoplossingen een bijdrage kunnen leveren aan een betere verlichting waar het nodig is’, verduidelijkte Jaap Schlejen, vice-president/Marketing Manager Luminaires Europa. Nuon voert een actief beleid om de energievoorziening te verduurzamen. Energiebesparing is hier een onderdeel van. Nuon ondersteunt de campagne van de milieuorganisaties omdat ze volgens Wilfred Elleveld, directeur van Nuon-dochter Dynamicom, Nederlanders bewust maakt van lichtvervuiling. ‘Wij willen energiebesparende oplossingen aandragen.’

De gemeente Almere ondersteunt de campagne door als gastheer op te treden voor het festival Nacht van de Nacht. Almere wil de organisatie facilitair bijstaan en met andere instanties, waaronder de provincie Flevoland, helpen bij het leggen van contacten met mogelijke sponsors en andere ondersteuners.

De organisaties roepen zoveel mogelijk gemeenten en bedrijven op 29 oktober mee te doen aan de Nacht van de Nacht. ‘Iedereen die wil kan bij de campagne aanhaken’, stelt Mirjam de Rijk algemeen directeur van Natuur en Milieu. Opgeven kan via de provinciale Milieufederaties. Doel van de campagne Laat het donker donker is om de oer-kwaliteit duisternis te beschermen en lichthinder tegen te gaan. Steeds meer mensen en dieren ondervinden last van lichthinder. Natuur en Milieu en de provinciale Milieufederaties onthulden vandaag tevens de mascotte van de campagne: een uil met een zonnebril die in oktober in heel Nederland op zal duiken.

Meer informatie:
www.laathetdonkerdonker.nl

Tags: