Ondernemers Roermond in actie tegen lichtvervuiling

18 oktober 2005

Ondernemers Roermond in actie tegen lichtvervuiling

Milieufederatie blij met initiatief om hinder voor mens en dier te verminderen

Ondernemers in Roermond hebben actie ondernomen om de lichtvervuiling in de stadsrandzone rond de st. Wirosingel terug te dringen. De Milieufederatie, die voorstander is van het terugdringen van lichtvervuiling, is erg blij met dit initiatief en hoopt dat meer ondernemers in Limburg dit goede voorbeeld volgen.

De Aldi aan de st. Wirosingel heeft recentelijk een tijdschakelaar gekoppeld aan de reclameverlichting en de verlichtingsmast op het perceel. Hiermee wordt de verlichting 1 uur na sluitingstijd uitgeschakeld. 1 uur voor openingstijd wordt de verlichting weer ingeschakeld. Met deze eenvoudige maatregel bespaart de ondernemer energie en dus ook geld.

Het initiatief van de ondernemer en de eigenaar van het bedrijventerrein vond in goed overleg met de Milieufederatie plaats. De Milieufederatie had gevraagd om aanpassing van de verlichting, omdat de overmatige verlichting in het gebied voor overlast kan zorgen voor mens en dier.

De ondernemers in het gebied hebben toegezegd om ook bij de geplande uitbreiding van het bedrijventerrein, aandacht te schenken aan slimme vormen van verlichting.

Tags: