Ondernemers Weert bundelen krachten om Weert energieneutraal te krijgen

31 maart 2014

Ondernemers Weert bundelen krachten om Weert energieneutraal te krijgen

Op 27 maart heeft Weert Energie een samenwerkingscontract ondertekend met 10 ondernemers uit de regio Weert om gezamenlijk een aanbod te doen aan inwoners van Weert om zelf energie op te wekken. ‘Het gegeven dat installateurs en importeurs van zonnecellen en zonneboilers de handen ineen hebben geslagen om met standaardpakketten te komen, die én betaalbaar zijn én voldoen aan de kwaliteit die wij als Weert Energie eisen, is op zich al uniek te noemen. Daar zijn we trots op,’ aldus Peter Gloudi die als voorzitter van Weert Energie zijn handtekening onder het contract zette.

De ondertekening vond plaats tijdens het eerste Energiecafé dat Weert Energie heeft gehouden. Er volgen nog drie bijeenkomsten in 2014 waarin onderwerpen aan bod komen die interessant kunnen zijn voor alle inwoners die meer willen weten over energiereductie of zelf energie opwekken. Er waren op de eerste avond ongeveer 30 geïnteresseerden afgekomen.

Aanbod ondernemers

De ondernemers van Weert hebben twee standaardpakketten gepresenteerd: een voor collectieve inkoop van zonnecellen en een voor zonnecollectoren/zonneboilers. Een groot voordeel van deze werkwijze is dat ondernemers elkaar kunnen aanvullen, als dat nodig is, maar ook dat de klanten zelf niets hoeven te regelen. Daar zorgt de coöperatie Weert Energie voor. Als je gebruik wilt maken van dit aanbod, moet je uiteraard wel lid zijn of worden van de coöperatie. Het totale aanbod wordt begin april bekend gemaakt via de website van Weert Energie: www.weertenergie.nl.

De 10 ondernemers zijn achtereenvolgens Innozaam, Burg, YPS, Innovel Neo Zelus, Remozon, SCX Solar, SP engineering, Installatiebedrijf Vleeshouwers, Solar Trading NL en CyCa trade.

Peter Gloudi (WeertEnergie) tekent de overeenkomst tussen het Weerter Ondernemers Platform (WEOP) en WeertEnergie onder het toeziend oog van Henk Wildeman (WEOP)

Ondernemers Weert bundelen krachten om Weert energieneutraal te krijgen

Ondernemers Weert bundelen krachten om Weert energieneutraal te krijgen