Ontdek je band met het platteland

3 april 2006

Ontdek je band met het platteland

Kom naar de biologische boerderij!

In het weekend van 17 en 18 juni 2006 zullen ruim tweehonderd biologische boeren en tuinders, verspreid over het hele land, hun deuren openstellen voor het publiek. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen op het biologische boerenerf.
Wilt u eens een varken over zijn neus aaien of een bloeiende courgetteplant bewonderen? Of wilt u ontdekken waarom een biologische fruitteler zoveel nestkastjes voor koolmezen in zijn boomgaard heeft hangen? Kom dan op zaterdag 17 of zondag 18 juni naar de biologische boerderij! Met rondleidingen, proeverijen en kinderactiviteiten kunt u op een leuke manier kennismaken met de biologische landbouw en voeding. Een gezellig dagje uit op het platteland voor gezinnen, natuurliefhebbers en mensen met interesse voor gezonde voeding. Biologica organiseert de Open Dagen bij de biologische boer en tuinder dit jaar voor de negende keer. Vanaf april/mei staan alle adressen op: www.biologica.nl.

Ontdek je band met het platteland
De Open Dagen bij de biologische boer en tuinder zijn de gelegenheid bij uitstek om te ontdekken wat het biologische platteland u het jaarrond te bieden heeft. Bijvoorbeeld de boerderijwinkel waar u vers-van-het-land biologische groenten en fruit kunt kopen. Na het boodschappen doen nog even langs de akkers lopen, in de stal kijken of een praatje maken met de boer.

In het weekend van de Open Dagen kunt u ook komen kamperen bij de biologische boer. Uw tent opslaan aan de rand van het weiland, waar je ’s ochtends wakker wordt door het rammelen van de melkbussen als de boer het land ingaat om te melken. Zelf aardbeien plukken voor het toetje! En wat is er leuker voor kinderen dan spelen in de hooiberg of met de boer mee op de trekker?

“Lekker” fietsen naar de boer
Milieudefensie biedt tijdens de Open Dagen weer tientallen fietstochten aan met pitstops op de deelnemende boerenbedrijven. Voor een hapje en drankje kunt u terecht bij de Natuurwinkels. Dat is dus lekker fietsen! De tochten zijn individueel of in een groep te maken. Vanaf mei staan alle fietsroutes op: www.milieudefensie.nl.
Week van het plattelandDe Open Dagen van Biologica vallen samen met de ‘Week van het Platteland’. In de ‘Week van het Platteland’ werken Vrienden van het Platteland, de LTO-organisaties, Stichting Biologica en Landelijk Steunpunt Landbouw & Zorg samen. ‘Ontdek je band met het platteland’ is een uitnodiging voor iedereen om in de ‘Week van het Platteland’ (opnieuw) te ontdekken wat het platteland voor hen betekent. Een belangrijk doel is dat boeren en burgers elkaar ontmoeten op het boerenerf en ervaren dat de toekomst van het platteland een gedeelde verantwoordelijkheid is. Meer info over de boerenfietsroutes en Open Dagen: www.vriendenvanhetplatteland.nl. Meer info over de Open Dagen bij biologische boeren en tuinders: www.biologica.nl. Meer info over de Open Dag bij de Zorgboerderijen: www.landbouwzorg.nl.

De Open Dagen van Biologica zijn mede mogelijk gemaakt door Triodos Bank.

Tags: