Op stap in het donker op 28 oktober

19 oktober 2006

Op stap in het donker op 28 oktober

14 wandelingen en excursies tijdens Nacht van de Nacht

Op zaterdag 28 oktober 2006 vindt de tweede Nacht van de Nacht plaats. Tijdens dit evenement worden in het hele land meer dan 100 activiteiten georganiseerd in het donker. De Nacht van de Nacht is het hoogtepunt van de campagne ‘Laat het donker donker’ van De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu.

U kunt deze avond op 14 plaatsen in Limburg op stap in het donker en ervaren hoe mooi de duisternis is. Sterren kijken, picknicken in het duister en op zoek naar donkere én lichte plekjes, voor elk wat wils. En u hoeft niet op tijd naar bed, want de nacht duurt een uurtje langer… In Cadier en Keer gaat u op zoek naar donkere plekjes, in Haelen wordt een sterrenexcursie georganiseerd en u kunt in de buurt van Maastricht naar een heuse starparty. Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor een uitgebreid overzicht van alle activiteiten.

De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en de bedreiging ervan door de toenemende verlichting in Nederland. Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld. Te veel licht is hinderlijk voor mensen en verstoort het dag-nachtritme van dieren.

De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu krijgen medewerking van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN, sterrenwachten en diverse lokale en provinciale natuur- en milieuorganisaties. De activiteiten van de Nacht van de Nacht worden financieel mede mogelijk gemaakt door het VSB-Fonds, ministerie van VROM en de Nationale Postcodeloterij.

Op stap in het donker op 28 oktober

Tags: