Op zoek naar Limburgs lelijkste lichte plek

2 oktober 2006

Op zoek naar Limburgs lelijkste lichte plek

Nomineer een lichtbron uit uw buurt!

Welke plek in Limburg verdient volgens u de titel ‘Limburgs lelijkste lichte plek’? Is het de verlichting van Chemelot, het kassengebied in Baarlo of toch het Outlet centre in Roermond met zijn vele reclames? Misschien kent u wel plekken die nog veel lelijker verlicht zijn. Bij u in de buurt bijvoorbeeld. De Milieufederatie Limburg is op zoek naar plekken in Limburg met lelijke, overdadige, verkeerd afgestelde of onnodige verlichting en heeft daarbij uw hulp nodig.

Nederland wordt steeds lichter, dat tonen satellietbeelden onomstotelijk aan. En steeds meer mensen en dieren ondervinden last van al dat licht. Wat de satellietbeelden niet duidelijk maken is aan welke lichtbronnen inwoners zich het meeste ergeren. Het kan heel hinderlijk zijn om uit te kijken over een sportveld dat in het licht baadt of een fel verlichte reclamemast, die de hele nacht brandt. En wat dacht u van de constante gloed van kassen in de lucht? Misschien wordt u zelfs wel onrustig van dit vele licht en heeft u problemen met in slaap vallen. De Milieufederatie Limburg is op zoek naar deze voorbeelden. Kortom, wat is het lelijkste lichte plekje van Limburg? Dat wil de Milieufederatie graag van u weten.

Nomineer een lelijke lichte plek
U kunt tot 1 december een lelijke lichte plek nomineren door een e-mail of brief te sturen aan de Limburgse Milieufederatie. Om de plekken goed te kunnen beoordelen, hebben we de volgende gegevens van u nodig:

  • Plaats en adres van de lichtbron
  • Soort lichtbron (reclamemast, kas, parkeerplaats e.d.)
  • Waarom is deze plek volgens u lelijk verlicht?
  • Uw contactgegevens

Een foto van de plek is uiteraard zeer welkom; dit maakt het probleem het beste zichtbaar, maar is geen vereiste voor deelname.
Het is mogelijk om meerdere ‘lelijke lichte plekken’ te nomineren. Geef steeds duidelijk aan om welke plekken het precies gaat en waarom ze volgens u zo lelijk verlicht zijn.

Begin december worden de nominaties beoordeeld door een deskundige jury en wordt ‘Limburgs lelijkste lichte plek’ uitgeroepen. De Milieufederatie Limburg zal de eigenaar van de lichtbron vervolgens vragen om mee te denken over oplossingen.

Meedoen wordt beloond!
Iedereen die wel eens genoten heeft van een sterrenhemel of zich gestoord heeft aan de uitbundige nachtverlichting van reclameborden, kassen, aangelichte gebouwen, langs wegen of op bruggen kan mee doen aan deze uitverkiezing. Onder de inzendingen worden een dinercheck voor 2 personen en een aantal lichtpakketten verloot.

Stuur uw nominatie voor 1 december naar:
Milieufederatie Limburg
t.a.v. Lelijk Licht
Godsweerderstraat 2
6041 GH Roermond
a.huijts@milieufederatielimburg.nl

Op zoek naar Limburgs lelijkste lichte plek

Tags: