Organiseer een energiecafé en maak kans op een wasmachine!

1 maart 2010

Organiseer een energiecafé en maak kans op een wasmachine!

De Milieufederatie Limburg, coördinator van het Klimaatstraatfeest in onze provincie, is op zoek naar inwoners in Limburg die samen met hun buren een energiecafé willen organiseren.

Wie vijf buren op de koffie uitnodigt, krijgt bezoek van een speciaal opgeleide klimaatadviseur, die allerlei tips geeft over energiebesparingen. Bovendien maak je dan kans op een (uiteraard) energiezuinige wasmachine. De klimaatadviseurs zijn door Stichting Collusie en Essent opgeleid en verzorgen in het land in totaal 50 energiecafés.

Iedereen die zich samen met zijn buren heeft aangemeld voor het Klimaatstraatfeest, kan een energiecafé organiseren. Bij het genot van een kopje koffie legt een energieadviseur uit wat de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen in huis zijn en wat de verschillende maatregelen opleveren. Het enige wat je hoeft te doen is, tenminste vijf buren uit je straat uitnodigen bij je thuis. Ben je het eerste energiecafé in Limburg, dan organiseert de Milieufederatie Limburg bovendien een quiz tijdens het energiecafé. De winnaar van die quiz wint een energiezuinige wasmachine!Een energiecafé organiseren, levert ook nog eens 1.500 punten op in de race voor het Klimaatstraatfeest op 29 mei. Een extra reden om mee te doen! Je kunt je tot 31 maart aanmelden op www.klimaatstraatfeest.nl/energiecafe

Eind november 2009 is de landelijke campagne ‘het Nationale Klimaatstraatfeest’ voor de tweede keer gestart. De 500 straten die de komende maanden de meeste energie besparen, krijgen op 29 mei 2010 een Klimaatstraatfeest cadeau! Iedereen kan zich aanmelden via de website: www.klimaatstraatfeest.nl. In Limburg doen inmiddels 51 straten mee. Op de Blijdestein in Sittard zijn de meeste deelnemers per straat te vinden, namelijk 54. Op een goede tweede plek staat de Hoogland in Beek met 10 deelnemers.

Het Nationale Klimaatstraatfeest is een initiatief van de HIER Klimaatcampagne, de campagne van meer dan 30 maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. In de Klimaatstraatfeest-campagne werkt HIER samen met de Woonbond, de Provinciale Milieufederaties, Vereniging Eigen Huis, het Klimaatverbond, Stichting Meer met Minder, SenterNovem, Buurtlink en MilieuCentraal

Organiseer een energiecafé en maak kans op een wasmachine!