Postcode Lottery Green Challenge weer van start

2 maart 2016

Postcode Lottery Green Challenge weer van start

Inschrijfperiode voor Postcode Lottery Green Challenge gestart

Op 1 maart is de inschrijfperiode voor de tiende editie van de Postcode Lottery Green Challenge gestart. Dit is ’s werelds grootste jaarlijkse competitie op het gebied van duurzaam ondernemen. Groene startups uit de hele wereld kunnen tot en met 1 juni hun veelbelovende duurzame ondernemingsplan inzenden en 500.000 euro winnen.

Een voorwaarde om mee te kunnen doen is dat het product of de dienst de uitstoot van broeikasgassen vermindert. De winnaar ontvangt 500.000 euro om zijn of haar product of dienst verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. De runner-up ontvangt 200.000 euro.

Startups kunnen tot en met 1 juni hun ondernemingsplan inzenden via www.greenchallenge.info. In juli maakt de pre-jury de 25 genomineerden bekend. In augustus wordt duidelijk welke 5 doorgaan naar de finale. Tijdens deze finale op 14 september in Amsterdam pitchen de 5 finalisten hun ondernemingsplan aan de internationale jury, publiek en pers en wordt bekend wie van hen de hoofdprijs van 500.000 euro wint. Alle 5 finalisten krijgen na de competitie een intensief 10-daags acceleratorprogramma aangeboden om hun zakelijke kansen te optimaliseren.

postcode lottery green challenge weer van start