Presentatie Cradle tot Cradle® geïnspireerde producten

28 januari 2011

Presentatie Cradle tot Cradle® geïnspireerde producten

Binnenkort komt een aantal nieuwe producten op de markt die zijn ontworpen op basis van de Cradle to Cradle® principes. Het gaat om een regenjas, een sneaker, een stoel en een raamdecoratie. Die laatste is ontstaan in een samenwerkingsverband tussen de Venlose ontwerpers Kim van Bakel en Linda van Neerven en de Milieufederatie Limburg.

Grondstoffen raken op en we consumeren steeds meer. Cradle to Cradle® wil daar wat aan doen. Cradle to Cradle® staat voor een wereld zonder afval. Een wereld van kringlopen. Nodig zijn producten, gebouwen en gebieden die geen negatieve impact meer hebben op het milieu. Of sterker: die iets toevoegen aan hun omgeving.

Op donderdag 20 januari zijn vier nieuwe producten gepresenteerd die Cradle to Cradle® geïnspireerd zijn ontworpen. Dit gebeurde in het Audax Textielmuseum in Tilburg. Tevens is het eerste exemplaar van het magazine ‘Stof’ aan gedeputeerde Kersten van de Provincie Limburg overhandigd. In dit magazine worden de resultaten van het project ‘Cradle tot Cradle® in de praktijk’ van de Natuur en Milieufederaties gepresenteerd. De bedrijven en producten zijn: OAT Shoes met een sneaker, Refinity en Dutch Spirit met een regenjas, Well Design met een conferentiestoel en Kim van Bakel en Linda van Neerven met een raamdecoratie.

In Limburg hebben de interieurontwerpers Kim van Bakel en Linda van Neerven, beiden gevestigd in Venlo, gewerkt aan een raamdecoratie. De natuur is hun uitgangspunt en de C2C® uitgangspunten vormen een belangrijke inspiratiebron voor beide ontwerpers. Samen werken ze aan een raamdecoratie dat zijn basis vindt in de authentieke kantklostechniek en dat in de toekomst zonne-energie gaat opleveren. En ‘last but not least’ een aanwinst is voor het interieur.

Ben je geïnteresseerd in Cradle to Cradle®, vraag dan een gratis exemplaar aan van het tijdschrift ‘Stof’. Stuur hiervoor een mail met je adresgegevens naar: sml@milieufederatielimburg.nl. Vermeld dat het gaat om het tijdschrift Stof/C2C®.

Presentatie Cradle tot Cradle® geïnspireerde producten Presentatie Cradle tot Cradle® geïnspireerde producten Presentatie Cradle tot Cradle® geïnspireerde producten