Proefrijders positief over rijden in elektrische auto

2 oktober 2012

Proefrijders positief over rijden in elektrische auto

Ruim 40 personen hebben de afgelopen dagen een proefritje gemaakt in de elektrische auto die de Milieufederatie Limburg in bruikleen had van de ANWB. De meest genoemde positieve eigenschap van de auto is volgens de proefrijders het geluidloos autorijden, ook de rij-ervaring zelf werd plezierig genoemd.

De proefritten vonden plaats in het kader van de ‘Grootste Elektrische Proefrit van Nederland’ van de ANWB. In september/oktober heeft de ANWB in Limburg twaalf elektrische auto’s ingezet, waarvan ée1n in bruikleen werd gegeven aan de Milieufederatie Limburg. De gratis proefritten (ca. 10 km) waren binnen een mum van tijd volgeboekt. ,,Dat wil zeggen dat men erg nieuwsgierig is naar het elektrisch rijden”, aldus Ester Wolters, beleidsmedewerker van de Milieufederatie.

,,Jong en oud zijn enthousiast over de auto. Vooral het feit dat de auto geen geluid maakt, vinden ze geweldig. Nadeel blijft de lage actieradius. Na 120 kilometer rijden is de accu echt helemaal leeg. Opladen duurt dan circa 5 tot 8 uur. Als daar een oplossing voor wordt gevonden, zou menigeen overwegen een elektrische auto aan te schaffen.”

Enkele van de rijervaringen zijn gefilmd en inmiddels op You Tube geplaatst: proefrit Swalmen en proefrit Roermond. Dinsdagmiddag gaat de auto weer terug naar de ANWB. Er zijn dan veel zuinige kilometers met de auto gemaakt. Want dat is het allergrootste voordeel van elektrisch autorijden. Je hoeft nooit te tanken en opladen kost maximaal drie euro.

Een overzicht van alle You Tube filmpjes gemaakt in Roermond:
Dhr. Houben
Tim Cox
Raimond Pahlplatz
Dhr. en Mw. Wijnans
Gerco Stoks
Ruud van Scheijndel
Dhr. Reits
Kees Dol

Proefrijders positief over rijden in elektrische auto