Ruim 30.000 mensen genieten van de Nacht van de Nacht

29 oktober 2012

Ruim 30.000 mensen genieten van de Nacht van de Nacht

Op zaterdag 27 oktober hebben ruim 30.000 mensen genoten van de 8ste Nacht van de Nacht, die jaarlijks georganiseerd wordt door door de Natuur en Milieufederaties en Natuur & Milieu. Met een recordaantal bezoekers én activiteiten hebben jong en oud de duisternis op een spannende, indrukwekkende of mooie manier kunnen beleven. Absolute topper was Almere waar meer dan 4.200 mensen op de been waren. In Limburg namen zo’n 3.000 mensen deel aan de Nacht van de Nacht.

Hoewel het een koude nacht was, genoten de deelnemers van wandeltochten door donkere natuurgebieden, het luisteren naar sprookjesverhalen of het varen over donkere plassen. Vooral het sterrenkijken was fenomenaal vanwege de heldere nacht. De foto-expositie van André Kuipers in de Sterrenwacht van Utrecht gaf een indrukwekkend beeld over hoe de sterren naar ons kijken als het nacht is.

Ook in Limburg was het goed toeven in de heldere nacht. Bijzonder was de L1-luchtballon die een mooie vlucht maakte tussen Heerlen en Vaals. Gemeenten en Provincie Limburg deden ook volop mee. Zo had de provincie onder meer de verlichting van het Gouvernementsgebouw in Maastricht uitgeschakeld.

Met de Nacht van de Nacht vragen de Natuur- en Milieufederaties en Natuur & Milieu aandacht voor de schoonheid en het belang van donkere nachten. En het blijft niet bij één nacht. Steeds meer bedrijven en gemeenten nemen structurele maatregelen om onnodige en hinderlijke verlichting tegen te gaan.

Ruim 30.000 mensen genieten van de Nacht van de Nacht