Speciale filmavond over schaliegaswinning in ECI Cultuurfabriek

2 juli 2013

Speciale filmavond over schaliegaswinning in ECI Cultuurfabriek

Vanaf vrijdag 28 juni vertoont ECI Film het Hollywooddrama Promised Land, de nieuwste productie van veelbekroond regisseur Gus Van Sant (Good Will Hunting, Milk). Acteurs Matt Damon en Frances McDormand zijn in deze intrigerende speelfilm te zien als vertegenwoordigers van een machtig energiebedrijf, dat in een klein dorp in Pennsylvania boorrechten voor de winning van schaliegas van de lokale boeren probeert te verwerven.

Niet alleen in de VS is schaliegaswinning een hot issue. Ook in Nederland staat dit onderwerp op de politieke agenda, nu het kabinet deze zomer een besluit neemt of er hier naar schaliegas gezocht gaat worden. Op initiatief van chemisch technoloog Peter Loomans (transitiontownroermond.nl) organiseert ECI Film op donderdag 4 juli om 20.15 uur een inleiding bij de film.

Na afloop is er een discussie over de voors en tegens van de mogelijke winning van schaliegas en de risico’s van het zogenaamde frackingproces dat hierbij een rol speelt. Alle bezoekers van de film zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze discussie. Meer informatie over de film vind je op www.ecicultuurfabriek.nl

Speciale filmavond over schaliegaswinning in ECI Cultuurfabriek

Tags: