Spring mee voor schoon water!

27 juni 2012

Spring mee voor schoon water!

Op zondag 8 juli, klokslag 15.00 uur, springen in heel Europa duizenden mensen in het water: de Big Jump! Ook Limburg springt mee, bij dagstrand De Weerd in Roermond. De Milieufederatie Limburg, Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas laten je graag genieten van schone rivieren, beken en meren.

Met de Big Jump in Roermond tonen de Milieufederatie Limburg, Waterschap Peel en Maasvallei en Waterschap Roer en Overmaas aan dat ze werk verrichten voor iedereen: mens, flora en fauna. Iedereen moet kunnen genieten van schone rivieren, beken en meren. Dieren, planten en mensen hebben immers schoon water nodig om te kunnen leven. De Limburgse waterschappen en de Milieufederatie werken daar hard aan.

Zwemwater

In de zomermaanden (mei t/m september) controleren de waterschappen in Limburg de zwemplassen. Dagelijks zijn specialisten van de waterschappen in touw om de waterkwaliteit, veiligheid en hygiëne van 37 ingerichte zwemplaatsen in Limburg zorgvuldig te controleren, zodat iedereen onbezorgd een verfrissende duik kan nemen. In heel Limburg zijn de afgelopen weken 40 nieuwe informatieborden geplaatst. In heel Europa komen bij waterplassen dezelfde zwemwaterborden te staan, waardoor deze voor bezoekers herkenbaar en begrijpelijk zijn. Deze zwemwaterborden informeren de bezoekers van een zwemplaats over de kwaliteit van het water. Er staat op in welke kwaliteitsklasse de waterplas valt, of er een zwemwaterverbod is afgegeven, bijvoorbeeld in verband met de aanwezigheid van blauwalgen en wanneer de laatste ‘bemonstering’ heeft plaatsgevonden. De pictogrammen op de zwemwaterborden geven ook informatie over de veiligheid en over diverse faciliteiten rondom de plas.

Spring mee!

Vind jij schoon water ook belangrijk? Spring dan met ons mee tijdens de Big Jump! op zondag 8 juli om klokslag 15.00 uur bij dagstrand De Weerd (De Weerd 3) in Roermond.

De Big Jump (zie de website www.bigjump.nl voor meer informatie) wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, Maasplassen Roermond bv, Waterschap Peel en Maasvallei, Waterschap Roer en Overmaas en de Milieufederatie Limburg.

Spring mee voor schoon water!