Statiegeld voor een beter milieu

28 april 2014

Statiegeld voor een beter milieu

Statiegeld is een systeem dat zich door de jaren heen wereldwijd heeft bewezen als zeer effectief doordat 98% van de plastic flessen netjes terugkomt. De Natuur en Milieufederaties zijn dan ook van mening dat het afschaffen van de statiegeldfles per 1 januari 2015 geen goede zaak is.

Door de financiële prikkel belanden de flessen nu niet op straat. Van de lege flessen kunnen bovendien via hoogwaardige recycling weer nieuwe flessen worden gemaakt. De dreigende afschaffing van statiegeld per in 2015 komt het milieu dus niet ten goede. Onderzoek van TNS/Nipo wijst daarnaast uit dat 73% van de mensen statiegeld graag wil behouden.

Om de politiek ervan te doordringen dat statiegeld moet blijven, wordt er vandaag een speciale Facebook-pagina gelanceerd. Door de pagina www.facebook.com/statiegeldmoetblijven te liken en te delen, kan er een zo groot mogelijk bereik worden gecreëerd. Bij 50.000 likes wordt de petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. De Natuur en Milieufederaties, Recyling Netwerk, Ons Statiegeld, de Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee roepen iedereen op die ook tegen de afschaffing van statiegeld is om te helpen van deze actie een succes te maken. Bekijk ook het filmpje dat bij de actie hoort.

Statiegeld voor een beter milieu