Stem het Limburgse zalmproject naar de Pluk van de Petteflet Natuurprijs 2013!

27 mei 2013

Stem het Limburgse zalmproject naar de Pluk van de Petteflet Natuurprijs 2013!

Wie heeft het beste plan om natuur te redden of landschap in Nederland te verfraaien? Vroege Vogels en De Natuur en Milieufederaties organiseren in 2013 de Pluk van de Petteflet Natuurprijs; de prijs is vernoemd naar het gelijknamige kinderboek uit 1971 van schrijfster Annie M.G. Schmidt en illustrator Fiep Westendorp. Iedereen mag deze maand z’n stem uitbrengen via de Vroege Vogels-website op vier finalisten, waaronder het Limburgse project van Thijs Belgers met het doel de zalm terug te brengen in de Roer en de Maas. Stemmen kan tot en met 1 juni.

De landelijke jury – onder voorzitterschap van Flip van Duijn, de zoon van Annie M.G. Schmidt – heeft uit twaalf provinciale winnaars vier kandidaten geselecteerd die kans maken op de hoofdprijs: een geldprijs van 3.000 euro voor uitvoering van het project en een set exclusieve litho’s van Fiep Westendorp.

De vier genomineerden zijn:

  • Limburg

‘Terugkeer van de zalm in de Roer’, inzending van Thijs Belgers die met een groep van circa 20 vrijwilligers zalmen in de rivier de Roer (en de Maas) helpt migreren langs vistrappen en stuwen.

  • Noord-Holland

‘Kavel 1 met het Windmolentje van IJburg’, inzending van Joris Vermeulen voor het realiseren van een natuurlijke speel- en ontmoetingsplek op braakliggend terrein in de stad.

  • Groningen

‘De makkelijke moestuin’, inzending van Jelle Medema, die op eenvoudige wijze zelf groente wil verbouwen. Medema wil hier een boek over schrijven, speciaal gericht op kinderen.

  • Gelderland

‘Buur maakt Natuur’, inzending van de gelijknamige stichting, die met crowdsourcing landbouwgrond wil kopen om er natuur van te maken.

Stem op het beste project!

Iedereen kan mee stemmen op het beste plan. Dit kan tot en met 1 juni aanstaande op de website van Vroege Vogels. Onder de stemmers wordt een aantal exemplaren van het boek Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp verloot.

De Natuur en Milieufederaties en Vroege Vogels maken in de uitzending van zondag 2 juni 2013 (omstreeks 9.45 uur) bekend wie de Pluk van de Petteflet Natuurprijs 2013 gewonnen heeft.

Stem het Limburgse zalmproject naar de Pluk van de Petteflet Natuurprijs 2013!