Strijd om titel Duurzaam Winkelcentrum

16 november 2006

Strijd om titel Duurzaam Winkelcentrum

Winkelcentra Panningen, Brunssum-Noord en Makado Beek investeren in maatschappelijk verantwoord ondernemen

Winkelcentrum Panningen, Makado Beek en Brunssum-Noord strijden komend jaar om de titel “Duurzaam Winkelcentrum”. Deze drie centra zijn geselecteerd uit de reacties op de oproep om te participeren in het project “MVO in de detailhandel” van de Milieufederatie Limburg, Kamer van Koophandel Zuid Limburg, de Provincie Limburg, de Hogeschool Zuyd en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

De drie winkelcentra worden gescand op de kansen die maatschappelijk verantwoordondernemen (MVO) te bieden heeft. MVO richt zich op het creëren van meerwaarde doorbewust om te gaan met de wensen van klanten en werknemers (People) en rekening tehouden met het milieu (Planet).

Na de scan krijgt het winkelgebied een advies op maat en worden in samenspraak met de winkeliers de meest belangrijke projecten geselecteerd en uitgevoerd. Het winkelgebied met de meest aansprekende resultaten mag zich “Duurzaam winkelcentrum’ noemen en wint de prijs van  €5.000, – .

Het project is uniek omdat

  • er nog geen duurzame winkelcentra in Nederland zijn;
  • de winkeliers veel invloed hebben op de keuze van projecten die uitgevoerd worden;
  • vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en een milieuorganisatie samen maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleren.

Uit onderzoek blijkt dat de markt voor duurzame producten groeit. Een kwart van de jongeconsumenten kiest voor producten die ecologisch, duurzaam of biologisch zijn. MVO biedt bedrijven de mogelijkheid zich te profileren en een nieuwe markt aan te boren.

Strijd om titel Duurzaam Winkelcentrum

Tags: