Symposium Buiten Sporten Natuurlijk op 19 mei

11 april 2016

Symposium Buiten Sporten Natuurlijk op 19 mei

In onze verstedelijkte omgeving raakt de mens verder verwijderd van de natuur. Buitensportbeleving kan deze kloof overbruggen. De natuur daagt ons uit. Bij diverse buitensporten vormt de interactie met de natuurlijke omgeving de essentie van de sportieve uitdaging. Deze omgeving is daarbij meer dan de ‘passieve’ ruimte waarin de sport wordt beoefend. Op donderdag 19 mei 2016 wordt in Arnhem den symposium met dit thema georganiseerd door o.a. de Natuur en Milieufederaties.

Natuurbeleving en sportbeleving gaan hand in hand. De bijdrage aan ons welzijn is groot. De toegevoegde waarde van bewegen in de natuur is op veelonderzoeksterreinen wetenschappelijk bewezen. Het levert positieve bijdragen aan lichamelijke en geestelijke gezondheid, cognitieve vaardigheden en sociale cohesie.

Het symposium Buiten Sporten, Natuurlijk is gericht op het verder uitdiepen van de relatie tussen sport en natuurbeleving.

  • Wat is de gezondheidswaarde van sporten in de natuur?
  • Waar en hoe worden sport en natuurbeleving nu reeds succesvol gecombineerd?
  • Hoe kan het unieke karakter van buitensporten beter worden gecommuniceerd?
  • Hoe kan samenwerking tussen de sportsector en de natuursector worden gestimuleerd?
  • Welke organisaties staan open voor nieuwe samenwerkingen?

Datum: donderdag 19 mei 2016

Tijd: 12.30 – 16.30 uur

Locatie: Sportcentrum Papendal, Arnhem

Aanmelden: m.zevenbergen@nmu.nl , tel. 030 – 2567350

Het symposium wordt georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie i.s.m. NOC*NSF.

Symposium buiten sporten natuurlijk op 19 mei