Tot 1.000 euro subsidie op zonnepanelen

19 december 2011

Tot 1.000 euro subsidie op zonnepanelen

Als particulier kun je voor de eigen woning tot 30 procent subsidie krijgen op de aankoop- en installatie van zonnepanelen. Deze subsidie kan oplopen tot maximaal 1.000 euro. De provincie heeft besloten de huidige subsidieregeling te verlengen tot uiterlijk 1 juli 2012.

Met een gemiddelde levensduur van 30 jaar, de gedaalde prijzen van zonnepanelen en de stijgende energieprijzen is volgens sommigen het moment waarop zonne-energie goedkoper wordt dan de conventionele energie al bereikt voor particuliere energiegebruikers. In ieder geval zijn velen het er over eens dat dit moment niet lang op zich laat wachten.

,,De provincie stimuleert particulieren om nu zonnepanelen te plaatsen op hun eigen woning”, zegt gedeputeerde Patrick van der Broeck, ,,deze subsidie helpt mensen bij hun investering om duurzaam in hun eigen energiebehoefte te voorzien.”

De subsidie moet worden aangevraagd vóór de aanschaffing van de panelen. Let op: voor de subsidie geldt ‘zolang de voorraad strekt’. Dat betekent dat wanneer de subsidiepot leeg is, je geen subsidie meer krijgt, ook al is het nog geen juli en zou je er wel voor in aanmerking komen.

Voor meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier kun je terecht op: limburg.nl/subsidies onder het kopje actuele subsidieregelingen.

Meer mogelijkheden om energie te besparen en de energierekening te verlagen vind je op www.energielastenverlager.nl en www.energiebesparingsverkenner.nl

Op www.energiesubsidiewijzer.nl staat bovendien een overzicht van de actueel beschikbare subsidies. Kijk ook eens op www.wattmooi.nl

Tot 1.000 euro subsidie op zonnepanelen