Uitreiking Stimuleringsprijs Duurzaam Winkelcentrum Limburg

3 maart 2008

Uitreiking Stimuleringsprijs Duurzaam Winkelcentrum Limburg

Winkelcentra aan de slag met MVO.

De Kamer van Koophandel Zuid Limburg, de provincie Limburg, de Hogeschool Zuyd, de Stichting Milieufederatie Limburg en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel reiken op maandag 10 maart a.s. de Stimuleringsprijs Duurzaam Winkelcentrum Limburg uit. Een jaar lang hebben drie Limburgse winkelcentra gestreden om de titel en een geldprijs van €5000,-.

De kamer van Koophandel Limburg, de Stichting Milieufederatie Limburg, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de Hogeschool Zuyd en de Provincie Limburg hebben winkelcentra uitgedaagd meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen. En niet zonder reden, want met maatschappelijk verantwoord ondernemen investeert men nú in later! De kunst is om meerwaarde (Profit) te creëren door bewust om te gaan met de wensen van klanten en werknemers (People) en rekening te houden met het milieu (Planet). Dit kan leiden tot een lagere energierekening, minder ziekteverzuim, het aantrekken van meer winkelend publiek of het aanboren van een nieuwe markt.

Makado Beek, Winkelcentrum Panningen en Winkelcentrum Brunssum-Noord hebben de uitdaging aangenomen en laten zien dat winkelverenigingen vele initiatieven kunnen ontplooien. Voorbeelden van projecten bij deze winkelcentra zijn de inzet van kansarmen (psychiatische patiënten, moeilijk inzetbare leerlingen), het verbeteren van de veiligheid van het winkelcentrum, energiescans en het aanschaffen van zeer energiezuinige kerstverlichting.

Maandagavond 10 maart a.s. is het slot van het project. De winkelcentra presenteren hun meest aansprekende projecten en gedeputeerde Bert Kerstenreikt de prijs uit. Voor de winkelcentra is het niet afgelopen. Zij zijn volledig overtuigd van de waarde van maatschappelijk verantwoord ondernemen en zullen de projecten die gestart zijn zeker doorzetten!

Uitreiking Stimuleringsprijs Duurzaam Winkelcentrum Limburg

Tags: