Vierde editie van het Klimaatstraatfeest op 11-11 gestart!

14 november 2011

Vierde editie van het Klimaatstraatfeest op 11-11 gestart!

SBS6-weerman Piet Paulusma heeft vrijdag 11 november (Dag van de Duurzaamheid) het startschot voor Het Nationale Klimaatstraatfeest gegeven. Deze campagne wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en is inmiddels uitgegroeid tot de grootste en leukste energiebesparingswedstrijd van Nederland. Duizenden buren gaan de komende maanden aan de slag om zoveel mogelijk energie te besparen en daarmee één van de 500 straatfeesten te winnen. Dit jaar kunnen ook scholen, woningcorporaties en gemeentes deelnemen aan de campagne.

De landelijke vond plaats in Bennebroek. Piet Paulusma borg hier 500 gouden enveloppen veilig op in een kluis. Deze enveloppen zijn bestemd voor de 500 allerbeste klimaatstraten van Nederland, die op 12 mei 2012 worden beloond met een spetterend straatfeest. De nummer 1 wint zelfs een Superstraatfeest met optreden van een bekende artiest.

Naast al deze gezelligheid heeft het Klimaatstraatfeest natuurlijk tot doel om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. Dat de stratencompetitie effectief is, blijkt alleen al uit het feit dat er elk jaar duizenden straten uit heel Nederland meedoen, afgelopen jaar waren dat er ruim 5.000. Hierdoor kan het klimaatstraatfeest met recht de grootste energiebesparingsactie van Nederland genoemd worden.

Limburg

Limburg heeft net als de andere provincies een Gouden Ster-straat die trots het voortouw neemt. Zo heeft de Jasmijnstraat in Gennep al heel wat op poten gezet. Kartrekker Harm Otten organiseerde op vrijdag 11-11 een feestelijke aftrap met taart, een oranje Klimaat-straatbordje en campagnemateriaal. Ook hebben ze een grote bijeenkomst georganiseerd in het buurthuis, waarbij omliggende straten werden voorgelicht over het Klimaatstraatfeest.

De website van het Klimaatstraatfeest is het kloppend hart van de campagne waar deelnemers allemaal een eigen pagina krijgen. Op de site staan legio acties die deelnemers zelf en met elkaar kunnen verrichten om energie te besparen en dus punten te verdienen. Doe dit jaar ook mee en meld je aan op www.klimaatstraatfeest.nl!

Vierde editie van het Klimaatstraatfeest op 11-11 gestart!