Vierde Nacht van de Nacht op 25 oktober

7 april 2008

Vierde Nacht van de Nacht op 25 oktober

Stichting Natuur en Milieu en De Provinciale Milieufederaties organiseren ook dit jaar weer een Nacht van de Nacht. Op zaterdag 25 oktober 2008 vindt voor de vierde maal dit bijzondere evenement plaats, met nachtactiviteiten in alle provincies.

De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid én de functie van de duisternis, die steeds meer onder druk staan door de alsmaar toenemende verlichting. De Nederlandse nacht wordt elk jaar drie tot zes procent lichter. Echte duisternis is bijna niet meer te vinden in Nederland. Hierdoor wordt het zien van een volle sterrenhemel steeds zeldzamer, raken nachtdieren in de war en kunnen mensen slecht slapen. Nederland is inmiddels een van de meest verlichte landen ter wereld.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden in heel Nederland nachtelijke activiteiten georganiseerd. Er zijn workshops nachtfotografie, theatervoorstellingen in de nacht, verhalen bij kaarslicht, avondexcursies per boot, nachtwandelingen met uilen, glimwormpjes en vleermuizen en sterrenwachten openen hun deuren. Ook dierentuinen, vakantieparken, kerken en andere organisaties doen mee.

Natuur en Milieu en De Provinciale Milieufederaties, de initiatiefnemers van de nachtactiviteiten, nodigen diverse natuur- en milieuorganisaties uit om mee te doen met de Nacht van de Nacht. Vorig jaar gaven onder andere IVN, Staatsbosbeheer, de provinciale Landschappen, Natuurmonumenten en sterrenwachten hieraan gehoor en zij organiseerden vele “duistere” nacht- en avondactiviteiten.

Meer informatie vindt u op de website www.nachtvandenacht.nl

Vierde Nacht van de Nacht op 25 oktober