Winnaars wereldbaan Nationale Postcode Loterij bekend

4 april 2011

Winnaars wereldbaan Nationale Postcode Loterij bekend

De Utrechtenaren Sijmen Tenwolde en Rikus Wegman (beiden 27 jaar) worden Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs bij de Nationale Postcode Loterij. Zij zijn uit meer dan 5.200 sollicitanten gekozen. Het duo vertrekt – na een inwerktraject – op 1 juni een half jaar lang de wereld over om goededoelenprojecten te bezoeken die steun krijgen van de Postcode Loterij. De reis start op Bonaire waar het duo langs gaat bij het Wereld Natuur Fonds, DCNA en Stichting DOEN.

Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs Rikus Wegman (links) en Sijmen Tenwolde (rechts) Een maand geleden solliciteerden de vrienden Sijmen en Rikus via de website www.internationaalambassadeur.nl naar deze droombaan. Zij lieten het niet bij een motivatie en sollicitatiebrief, maar onderscheidden zich door hun gezicht te laten zien bij verschillende goededoelenorganisaties in Nederland, interviews op video vast te leggen en te bloggen via hun site http://wereldgasten.com.

,,Deze sollicitatie heeft ons de afgelopen weken continu beziggehouden”, aldus Sijmen. ,,Om onszelf op de kaart te zetten zijn wij in een oude Trabant langs verschillende Nederlandse goede doelen gegaan en hebben we onder meer oud-minister Jan Pronk geïnterviewd over zijn ervaringen als Minister van Ontwikkelingssamenwerking en dit filpje op onze website gepost.”

Rikus vult aan: “Verder hebben we ons ook laten zien op social media zoals twitter en facebook. In het kader van de sollicitatieprocedure hebben we tevens verslag gedaan van een dag meelopen bij Resto VanHarte in Amersfoort. Het was een waanzinnig toffe periode en het kan alleen nog maar beter worden in de komende maanden.”

Na de start op Bonaire vervolgt het tweetal hun reis naar Brazilië, vervolgens gaan zij door naar Ghana. Zes maanden lang zal het duo meer dan tien landen bezoeken, zoals het Caribisch gebied, Zuid-Amerika, Afrika, Europa en Azië. Gedurende de reis neemt het duo een kijkje bij diverse goededoelenprojecten van onder meer Stichting Vluchteling, dance4life, SOS Kinderdorpen, Greenpeace en Stichting AAP. Het tweetal zal tijdens de reis assisteren bij de projecten en ter plekke verslag doen van hun ervaringen. De hele reis is te volgen via www.internationaalambassadeur.nl en op twitter en facebook.

Vanaf begin dit jaar konden geïnteresseerden solliciteren naar de functie van Internationaal Goede Doelen Ambassadeur via de website www.internationaalambassadeur.nl. Vervolgens kon het publiek stemmen op hun favoriete kandidaat of duo van kandidaten. De vijf kandidaten(duo’s) met de meeste stemmen gingen automatisch door naar de sollicitatieronde. Daarnaast selecteerde een jury, samengesteld door de Postcode Loterij, vijf andere kandidaten(duo’s). Uiteindelijk koos de jury voor Sijmen en Rikus als Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs. ,,Hun bevlogenheid voor goede doelen en de aansprekende en creatieve verslaglegging van hun ervaringen heeft Sijmen en Rikus er uit doen springen”, aldus Marieke van Schaik, jurylid en Managing Director van de Postcode Loterij. Zij vervolgt: ,,Wij kijken ontzettend uit naar hun verslagen die zij in de komende maanden als Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs gaan maken tijdens hun goededoelenreis over de hele wereld.”

De Postcode Loterij maakt de reis van het duo van Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs mogelijk omdat zij wil laten zien wat er gebeurt met het geld dat de ruim 2,5 miljoen deelnemers bij elkaar brengen. Bij de Postcode Loterij gaat vijftig procent van ieder verkocht lot naar goededoelenorganisaties op het gebied van mens en natuur in binnen- en buitenland. Dit jaar is er ruim 270 miljoen euro uitgekeerd aan meer dan 80 goede doelen.

Winnaars wereldbaan Nationale Postcode Loterij bekend