Woning Ed Nijpels gescand op energielekken

18 april 2008

Woning Ed Nijpels gescand op energielekken

In totaal worden 24 panden gescand met een infrarood- c.q. warmtebeeldcamera. De woning van Ed Nijpels, Commissaris van de Koningin in Friesland, is als eerste onder de loep genomen. Op donderdag 10 april kreeg hij de resultaten van de scan overhandigd.

Nijpels krijgt van de Milieufederaties een 7,5 voor zijn woning. Slechts op een paar plaatsen blijkt warmte te lekken. Met eenvoudige maatregelen kunnen deze ‘lekken’ verholpen worden. Nijpels is opgetogen over zijn deelname aan het project: ,,Ik ga nog graag een stapje verder. Ik daag Gasunie uit om met voorstellen te komen die mijn woning nog energiezuiniger maken.” Gasunie dat de scans verrichtte, heeft toegezegd deze uitdaging te willen aangaan.

Warmteverlies kan beperkt worden door onder meer isolerende beglazing (dubbelglas), een moderne stookinstallatie en isolatie van leidingen en gevels. Met name in verouderde panden voldoet de isolatie vaak niet en zijn er tal van warmtelekken waardoor het energieverbuik onnodig hoog is.

De resultaten van de tests die Gasunie heeft uitgevoerd (waaronder die van de woning van Ed Nijpels) worden gepubliceerd op de website www.ontdekhetlek.nl

Het project Ontdek het Lek is mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

Woning Ed  Nijpels gescand op energielekken