Zevende Nacht van de Nacht groot succes met 25.000 deelnemers!

31 oktober 2011

Zevende Nacht van de Nacht groot succes met 25.000 deelnemers!

Afgelopen zaterdag werd voor de zevende keer de Nacht van de Nacht georganiseerd. Liefst 25.000 mensen namen deel aan de activiteiten die in heel Nederland werden georganiseerd. In Limburg namen ruim 2.000 mensen deel aan een van de 33 donkere activiteiten.

Zo was er een sprookjestocht op de Brunssummerheide en een sagentocht in Oud-Valkenburg. Andere activiteiten waren: dineren bij kaarslicht in Bunde of in Nederweert, een volledige duisternisbeleving in Geleen of klimmen in het donker in Fun Forest Park in Tegelen.

Natuurlijk waren er op veel plaatsen nachtwandelingen met daaraan gekoppelde activiteiten zoals nachtdieren kijken, sterren kijken, picknicken en muziek luisteren.

In Limburg deed ook de provincie mee aan de Nacht van de Nacht door de aanstraalverlichting van het Gouvernement te doven. Verder waren de gemeenten Mook en Middelaar, Beek, Nederweert, Brunssum, Schinnen, Meerssen, Beesel en Leudal actief tijdens de Nacht van de Nacht. De gemeenten zetten aanstraalverlichting van gemeentehuizen, monumenten, kerken en kunstwerken uit.

In de gemeente Beek werd 30 procent van de straatverlichting uitgeschakeld. Vodafone en de Universiteit te Maastricht, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Heerlen en Heiming Optiek, autobedrijf Feijts en Albert Heijn in de gemeente Beesel doofden zoveel mogelijk nachtelijke (reclame)verlichting.

Zevende Nacht van de Nacht groot succes met 25.000 deelnemers! Zevende Nacht van de Nacht groot succes met 25.000 deelnemers! Zevende Nacht van de Nacht groot succes met 25.000 deelnemers!