Ruben Vleeschouwers

Over Ruben Vleeschouwers

Als adviseur Water & Milieu ga ik aan de slag met het verduurzamen van de Limburgse omgeving en de verschillende water-, bodem- en luchtkwaliteit vraagstukken die hierin een rol spelen. Hierbij is een integrale aanpak van cruciaal belang, waarin niet enkel naar onafhankelijke systemen wordt gekeken maar waarin de onderlinge dynamiek tussen de systemen een centrale rol krijgt. De Natuur en Milieufederatie Limburg biedt hier een optimale positie, door het vertegenwoordigen van een grote, diverse achterban met zeer veel kennis en passie waardoor er een draagvlak is om invloed op beleid uit te oefenen. Hierdoor kan deze systeemaanpak gewaarborgd worden. De uitdaging overstijgt het regionale systeem en bestaat eruit de verschillende maatregelen te combineren met en uit te voeren op een breder niveau, zowel ruimtelijk als beleidsmatig.

Concreet vertaalt zich dit in projecten met een focus op toekomstige watertekorten en waterovervloed, maar ook op waterkwaliteit. Daarnaast vormen lozingen in grond- en oppervlaktewater en luchtverontreiniging een uitdaging voor de gezondheid; vraag is hoe we deze kunnen verkleinen en welke partijen hierin een rol moeten spelen. Dit zijn slechts enkele vraagstukken waarmee we als NMF Limburg aan de slag gaan.

In mijn vrije tijd ben ik vaak in de natuur te vinden, planten determineren als bioloog, wandelen, een rondje hardlopen of fietsen past er allemaal bij. Verder leer ik graag bij en volg ik geregeld cursussen zoals imker, gebarentaal of sommelier.

Neem contact op met Ruben

Profiel Ruben Vleeschouwers

Ruben Vleeschouwers

Adviseur Water & Milieu

Bereikbaar: Ma t/m do