NMF Limburg zet gilde van bomenbeschermers op

14 juli 2020

NMF Limburg zet gilde van bomenbeschermers op

In Limburg is een bijzonder initiatief gestart om de bomen die komende jaren worden geplant ook te behouden: het Boombeschermersgilde.

Projectleider Plan Boom Limburg Grietje Lenstra: “De Provincie Limburg heeft een subsidieregeling opengesteld met het doel om in Limburg 1 miljoen bomen te planten in de komende 8 jaar. Deze regeling is gekoppeld aan Plan Boom. Om er voor te zorgen dat de nieuw geplante, maar zeker ook de al aanwezige bomen langjarig behouden blijven, zetten we een Limburgs Boombeschermersgilde op”

Over 100 jaar

“Het gilde is een netwerk van betrokken mensen, die zich op vrijwillige basis inzetten voor het behoud van bestaande bomen én nieuw geplante bomen. Het uiteindelijke doel is dat de bomen die nieuw worden aangeplant er over 100 jaar nog steeds staan. Hierbij is onze ambitie dat medio 2021 in elke gemeente van Limburg minimaal 1 bomenbeschermer actief is. Hij of zij heeft de juiste drive (voorliefde voor bomen), heeft de juiste kennis en heeft een netwerk in die gemeente (vrijwilligers en professionals) die hem of haar bij het beschermen van het bomenbestand in die gemeente kunnen bijstaan.”

Wil je meer weten over de oprichting van het gilde of de rol van bomenbeschermer? Neem contact op met Grietje Lenstra.

 

Foto: Saxifraga – Jan van der Straaten